عسل رقیق یا غلیظ (شل یا سفت بودن عسل)

عسل رقیق یا غلیظ مصرف کنیم؟ شل یا سفت بودن عسل طبیعی به چه عاملی بستگی دارد؟ يکی از باورهای غلط عامه ی مردم اين است که عسل رقيق بد است و عسل غليظ خوب است، که بايد اصلاح شود. رقيق يا غليظ بودن عسل بستگی به دو عامل دارد ، اول و مهمتر ميزان آبی است که در عسل وجود دارد. دوم درجه ی حرارت محيطی که به هنگام خريد مشتری در آن قرار دارد. در تابستان عسل کمتر کش می آيد، در زمـستان بـيشتر . علت اين است که بر اثر حرارت عسل شل می شود و بر اثر برودت خودش را به اصطلاح جمع می کند ،اما در مورد غلظت عسل های مختلف به طور مثال عسل نواحی مجاور دريای خزر و نواحی مجاور خليج فارس و دريای عمان رقيق تر از عسل مناطق کوهستانی مانند زاگرس جنوبی، زاگرس مرکزی، عسل سبلان ، پلور ، محلات ، عسل خوانسار و … هستند به هيچ وجه اين بدان معنی نيست که دسته اول از کيفيت پایين برخودار باشند. هر دو عسل طبيعی و خالص هستند ، اما در يکی ميزان آب موجود کمی بيشتر از ديگری است ، چون‌ زنبورها در مناطق شرجی دريای خزر و دريای عمان و خليج فارس نمی توانند رطوبت عسل را در حدود 16 تا 17 درصد کاهش دهند و رطوبت عسل اين مناط بين 20 تا 21 درصد می باشد.

عسل رقیق یا غلیظ

عسل غليظ چيست ؟
عسل رقیق یا غلیظ ؟ عسل غليظ ، عسلی است که دارای رطوبتی کمتر از 10 درصد است و در مناطقی کوهستانی خشک‌ توسط زنبور عسل توليد ميشود.

عسل رقيق چيست ؟

عسل غلیظ یا رقیق؟ عسل رقيق عسلی است که دارای رطوبتی بين 20 تا 21 درصد است و در مناطقی که مرطوب است مانند نواحی مجاور دريای خزر، خليج فارس و دريای عمان توسط زنبورعسل توليد مي شود . همواره به خاطر داشته باشيد که غليظ يا رقيق بودن عسل نيز ملاک طبيعی و تغذيه ای و يا تقلبی بودن آن نيست و فقط و فقط آزمايشگاه می تواند نوع عسل را تشخيص دهد و بس.

شل یا سفت بودن عسل

حال در اینجا به ذکر و تحلیل یکی از باورهای غلط که در بین عده ای از افراد مصرف کننده عسل وجود دارد، در رابطه با عسل آبکی و سفت می پردازیم ،اکثریت غریب به اتفاق شما تا عسل آبکی را می بیند روی از آن برگردانده و می گویید که عسل باید حتماً غلیظ تر و سفت تر باشد ، و از خرید و مصرف عسلهای رقیق و آبکی خودداری می کنید .
پس بدانید آبکی بودن یا سفت بودن عسل در هیچ کجای دنیا معیار خوب بودن و بد بودن عسل نیست بلکه عالیتر بودن یک نوع عسل از یک عسل عالی و خوب فقط و فقط بستگی به گیاهانی دارد که زنبورعسل از آنها شـهد جـمع آوری می کند ، یکی دیگر از اشتباهاتی که مصرف کنندگان عسل در هنگام خرید عسل می کند بر اساس همین باور غلط که عسل هر چه سفت تر باشد بهتر است ، این است که وقتی عسلی را در فصل تابستان که هوا گرم است زنبورداران به آنها ارائه می کنند و رقیق و شل است صریحاً با یک اطمینان خاص اظهار کرده که این عسل خوب نیست ولی وقتی همان عسل را که در زمستان یا مدتی در جای سرد و خنک بماند به آنها
ارائه گردد به به آنها و ابراز و تمایال خرید در آنها زیاد شده .
پس عزیزان به درجه حرارت محیطی که قرار دارید همیشه توجه کنید که در هوای گرم و آفتابی عسل بنا به خصوصیات فیزیکی خود شل شده و خاصیت چسبندگیش کم شده و در سایه یا هوای سرد سفت تر شده و خاصیت چسبندگی آن زیاد تر میشود . و باز تأکید می شود به هیچ عنوان شل بودن یا سفت بودن عسل معیار تشخیص عسلها نیستند و هرگز به توضیحات افرادی که این مورد را برای شما گفته و به شما می گویند که عسل سفت تر بهتر است از عسل شل است ، از گوش دادن به سخنان او سر باز زنید که او فردی بی اطلاع است و ممکن است در ادامه گفتگو خرافات دیگری را برای شما بازگو کند.

منطقه تولید عسل

عسل با توجه به اينکه درکدام منطقه و پهنه ی کشورمان توليد شده نيز طبقه بندی و تفکيک می شود مانند عسل استان اصفهان یا فارس، که شامل نواحی کوهستانی، کوهپايه ای و دشت می شود و عسل سبلان و عسل دماوند نيز به همين صورت و ديگر مناطق کشورمان و با توجه به تنوع گياهی و کشاورزی هر منطقه تصورات بيش‌ از حد غلطی در بين مردم رواج يافته که عسل فلان منطقه از ديگر مناطق را بهتر میدانند، انگار که دارای عاليترين تخصص شيميايی و تجزيه ی مواد هستند که اينقدر با پافشاری از آن منطقه مد نظر شان دفاع می کنند در صورتی که چنين نيست و شايد در سال هم حتی 100گرم عسل هم مصرف نکرده باشند ولی آنقدر خود را متبهر دانسته که نگو و نپرس.

متأسفانه همين افراد ناآگاه هستند که مردم را به گمراهی انداخته و زمينه عدم مصرف عسل را در ايران فراهم کرده در صورتی که سرانه مصرف عسل در کشورهای اروپايی 1400گرم بوده و در سالهای اخیر با توجه به تبليغات و همايش های مختلف شروع شده سرانه مصرف در ايران به 486 گرم رسيده است البته اين بدان معنی نيست که همه ملت ايران در سال 486 گرم عسل مصرف می کنند زيرا اکثريت بدليل نا آگاهی و اعتقاد به خرافه های غلط در طول عمر خود حتی يک گرم هم مصرف نکرده وعده معدودی که بيشتر خود خانواده زنبورداران هستند شايد درسال هر فرد بيش از 10 کيلو مصرف کنند پس بيائيد با دوری از خرافه ها و افراد نا آگاه بر سهم داشتن در مصرف عسل، در احياء سلامتی جسمی خود علی الخصوص پيشگيری از بيماری های قلبی و روحی و ضعف جسمی گام برداشته و جامعه ای سالم داشته تا استعمارگران نتوانند بر ما تسلط يابند.
پس نبايد مقايسه مقرضانه و سرسخت در خصوص کيفيت عسل يک منطقه با منطقه ديگر کرد، شايد آن منطقه ای که شما عسلش را نفی می کنيد دارای عسل بهتر يا درحد هم باشند. و بدانيد و آگاه باشيد که زنبورعسل است، که مواد و عناصر شفا بخش را توسط غدد داخلی خود به عسل اضافه می کند. و تنها يک درصد عناصر شفا بخش گياهان و عطر و بو را از روی گياهان بر می دارد و طبق آزمايشات به عمل آمده تأثير شايان توجهی بر روند سلامت انسان ندارد.
که متاسفانه شفا بخشی اين عناصر در ذهن عوام آنقدر پر اهميت است که دچار خرافات شده و خود را از مصرف هر گـونه عـسل طـبـيعی و تـغـذيه ای محروم کـرده اند و لب به عسل نمی زنند و فکر می کنند که زهرمار است. در صورتی که به راحتی و کمال اطمينان می توانند از عسل کوهی وحشی، طبيعی و تغذيه ای به شرط حرارت نديدن استفاده کنند.

نظرات

12 دیدگاه برای “عسل رقیق یا غلیظ (شل یا سفت بودن عسل)”

  1. الهه گفت:

    خیلی خوب بود
    ماهم عسل مصرف میکنیم

  2. A گفت:

    حرف شما درست است که غلیظ و رقیق بودن ربطی به کیفیت عسل ندارد اما به گمان من عسل غلیظ مقرون به صرفه تر است چون آب کمتری دارد

    • adminasalkuhi گفت:

      نه ربطی به باصرفه بودن یا نداشتن نداره . مقدار کثیری از وزن عسل را آب تشکیل میده .سنجش میزان کیفیت عسل فقط در آزمایشگاه پیشرفته مرجع عسل مشخص میشود

  3. م.ر گفت:

    ما ی خانواده چهارنفره هرهفته تا ده روز حدود یک کیلو عسل مصرف میکنیم…و به این نتیحه رسیدم مصرف عسل خصوصا در فصول سرد سال از ابتلا به سرما خوردگی و سایر بیماریها کم میکنه..ولی امسال عسلی که برامون اوردن خیلی ابکی و شله و رنگش هم روشن تر از عسلهایی هست که سالهای قبل تو این فصل میگرفتیم ی کم نگران شدم بابت تقلبی بودنش

  4. سید جواد گفت:

    شما میتونید عسل **** رو تهیه کنید
    عسل **** کارش پخش عسل های مخصوص خراسان جنوبی _شهرستان بیرجنده و این عسل ها جای دیگری پیدا نمیشن مثل عسل زرشک و عسل عناب
    در صورت تمایل به خرید عسل با تضمین بی قید و شرط بازگشت وجه در صورت عدم تمایل تماس بگیرید
    ۰۹۱۵*****۰

    • adminasalkuhi گفت:

      با سلام . بله عسل هایی که فرمودید زرشک و عناب مختص خراسان جنوبی است . منتهی عسل خوب و اصل کم هست . مردم دنبال عسل خالص هستند . وگرنه عسل طبیعی همه جا در مغازه ها نیز یافت میشه . مهم خالص بودن است . امیدوارم تمامی شرکت های پخش کننده عسل همیشه کیفیت را سرلوحه کار خودشون قرار بدن

  5. رها گفت:

    منم خیلی عسل میخرم این دفعه خیلی آبکیه و شل خیلی نگارن شدم که نکنه خراب باشه
    یکم از آب غلیظتره بو و مزش بد نیست ولی فقط شله
    خواهشا جواب بدید

    • adminasalkuhi گفت:

      با سلام . سال نو مبارک . ببینید عسل هایی که شل هستند یک احتمال این است که عسل نارس هست و خیلی زود برداشت شده . و به زنبور اجازه ندادن این شهدی که از طبیعت جمع آوری کرده را خوب تلغیط کنه و به عسل تبدیل کنه و در اصل اینها خواص عسل را بصورت کامل ندارند . دوم ممکنه عسل مناطق بندری و رطوبتی باشه همانند هرمزگان و بوشهر و خوزستان که متاسفانه به قیمت های بسیار زیاد به مردم ناآگاه فروخته میشه

      • رضا گفت:

        عسل نارس نداریم هنگامی که شهد گل توسط زنبور به کندو آورده میشود همان موقع به عسل تبدیل و بصورت عسل نگهداری میشود هر وقت به کندو سر بزنید مقداری عسل تولید شده در آن وجود دارد و به مرور به آن افزوده می شود

  6. الناز علیپور گفت:

    با سلام یه سوال داشتم
    ما برامون عسل آورده بودن اول غلظتش خوب بود بعدش تبدیل به آب شد دقیقا مثل آب.دلیلش چی میتونه باشه؟

  7. پارسا گفت:

    سلام برای من حدود ۲ کیلو عسل اوردند وقتی درش را باز کردم بوی ترشیدگی میداد فکر کردم شاید به خاطر ظرفش است ان را عوض کردم خیلی شل است و کف هم کرده وبو ی ترشیدگی هم فرقی نکرد اگر به نظر شما خراب است بریزم دور

پاسخی بگذارید

[bws_google_captcha]