عسل گون گز انگبین

برای شناخت عسل گون گز انگبین ابتدا آشنا می شویم با گیاه گون و انواع آن, گون گیاهی بوته ای شکل است که انواع بسیار گوناگونی دارد, گونه های متنوعی از آن در مناطق مختلف ایران و از جمله زاگرس  می روید, این گیاه بیشتر در مناطق کوهستانی و خشک می روید زیرا به آب کمی نیاز دارد و معمولا دارای گل های بنفش و سفید و حتی صورتی و قرمز است, گون دارای خواص دارویی بسیار زیادی است که در طب کاربرد دارد. کتیرا یکی از محصولاتی است که از صمغ این گیاه به دست می آید. از شهد گل های این گیاه عسل گون به دست می آید که بسیار پر خاصیت است. گیاه گون گونه های بسیاری دارد که از معروف ترین گونه های  آن در ایران می توان  گون سفید, گون قشلاقی و گون گز (گون گز انگبین) را نام برد.

بوته های عسل گون گز انگبین

 

در ایران پنج گونه از درخت گز می روید: درخت گز یلقون,  تیمس, تاماریکس تتراندر, درخت گز شاهی و گز خوانسار یا گز انگبین که از آن انگبین تهیه می شود, گون گز انگبین دارای چوب سخت و برگ های کوچک و صاف است و گل های خوشه ای و متراکم دارد, از گیاه گون گز ماده ای ترشح می شود که انگبین نامیده میشود این ماده توسط حشره ای به نام  Psylla cyamophila که روی این گیاه فعالیت می کند تبدیل به گزانگبین می شود که به صورت رشته های خمیری شفاف و نخی شکل است و در مجاورت هوا سفت شده و حالت شکری پیدا می کند,  این ماده از مواد اصلی تشکیل دهنده  شیرینی سنتی گز اصفهان است, و حاوی آنتی اکسیدان می باشد و خواص دارویی بالایی مانند آرامش اعصاب, تسکین دهندگی معده و ضد سرطان و ضد افسردگی دارد,  این ماده دارای پراکسیداز, ساکاروز و موسیلاژ است. عسلی که از گون گز انگبین به دست می آید عسل گون گز انگبین نامیده می شود.

 

عسل گون گز انگبین در اوایل تابستان در  تیر ماه برداشت می شود. این عسل را نباید با عسل کتیرا یا عسل گون زرد اشتباه گرفت. عسل گز انگبین از محبوب ترین و معروف ترین عسل ها است که در ایران استفاده می شود, این عسل به رنگ زرد روشن است و به دلیل طعم ملایمی که دارد طرفداران زیادی دارد. این عسل دارای ساکاروز یک یا زیر یک است بنابراین برای بیماران دیابتی مناسب است. این عسل سرشار از مواد معدنی به ویژه آهن  و سلنیوم است .

 

عسل گون کز انگبین اصل و خالص

 

خواص عسل گون گز انگبین

 عسل گون گز انگبین دارای خواص بسیاری است اما یکی از خواص ویژه آن به دلیل خاصیت عالی آن در پیشگیری و درمان بیماری های استخوانی است. این عسل در درمان انواع آرتروز , روماتیسم های مفصلی, پوکی استخوان, غلبه سردی در مفاصل و استخوان ها اثر درمانی دارد. عسل گون گز انگبین در مورد افرادی که بصورت ژنتیکی و ارثی در معرض بیماری های استخوانی و یا پوکی استخوان قرار دارند (مخصوصا در مورد خانم ها) مفید واقع می شود. این افراد با استفاده روزانه از عسل گون گز انگبین می توانند خود را از ابتلا به این بیماریها  ایمن کنند. یکی از دلایل مفید بودن این عسل برای بیماریهای استخوانی و مفصلی وجود اسید فرمیک در آن است که می توان هم به صورت خوردنی و هم به صورت مالیدنی روی موضع از آن بهره برد. از دیگر خواص این عسل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مناسب بیماران دیابتی

این عسل به دلیل داشتن ساکاروز پایین برای افراد دیابتی مناسب است.

بهبود دهنده بیماریهای گوارشی

 عسل گون گز انگبین برای مشکلات گوار شی, از جمله درد معده, درمان اسید معده و نفخ معده, ورم و زخم معده  مفید است.

بهبود گرفتگی صدا

این عسل برای درمان گرفتگی صدا به علت خشونت سینه و حنجره در فصول سرد پاییز و زمستان مناسب است.

بهبود بیماری های چشمی

عسل گون گز به علت دارا بودن ویتامین های A و B برای درمان شبکوری مفید است و همچنین برای درمان ورم پلک, آماس و التهاب چشم موثر است.

رفع کم خونی

 عسل گون گز انگبین هموگلوبین و گلبول های قرمز خون را افزایش داده و باعث رفع کم خونی در بدن می شود همچنین با افزایش گردش خون در بدن به حفظ سلامتی پوست و مو و ناخن ها و تقویت آنها کمک می کند.

پیشگیری از سرطان

این عسل به علت داشتن آنتی اکسیدان  و مقابله با رادیکال های آزاد به پیشگیری از سرطان کمک می کند.

تقویت حافظه

به علت داشتن ویتامین ها و فسفر باعث تقویت مغز شده و موجب افزایش حافظه و هوش و تمرکز بالا می شود و مانع ابتلا به آلزایمر می شود.

 

گیاه گون پر گل

 

دیگر خواص عسل گون گز انگبین

بهبود درد کلیه

بهبود التهاب و درد مثانه

ملین و بهبود یبوست

انرژی زا و نشاط آور

ضد پیری

آرام بخش اعصاب

تقویت سیستم ایمنی بدن

موثر در درمان بیماری های قلبی

تقویت روده

روش های مصرف

برای درمان و پیشگیری از پوکی استخوان یک لیوان شیر گرم و یک قاشق غذاخوری عسل گون گز انگبین طبیعی را با یک تا سه قاشق غذاخوری پودر سنجد که پوست و هسته آن نیز آسیاب شده باشد مخلوط کرده هر شب میل شود. برای تقویت سیستم گوارش و بهبود درد کلیه و مثانه و تقویت عمومی بدن و جلوگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی از شربت آبلیو و عسل استفاده کند که دارای ویتامین C است, به این صورت که مقداری عسل را با آبلیموی تازه و آب ولرم مخلوط کرده و جرعه جرعه نوشیده شود, این شربت خاصیت ضد عفونی کنندگی نیز دارد . برای سلامتی بدن و خواب خوب شبانه هم می توان روزانه یک قاشق از این عسل را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب ها قبل از خواب جرعه جرعه نوشیده شود.

عسل گون گز انگبین طبیعی

 

عسل ارگانیک

عسلی که ما برداشت می کنیم کاملا طبیعی و ارگانیک بوده و در فرآیند تولید آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده, این عسل ها کاملا طبیعی و خام هستند و در زنبورستان خود ما تولید و برداشت می شوند, بسیاری از عسل ها به دلیل حرارت دادن مقدار زیادی از خواص خود را از دست می دهند و عسل های تقلبی در بازار زیاد است , در عسل خام تمام خواص عسل از جمله آنزیم ها و دیگر ترکیبات عسل و حتی عطر و طعم طبیعی آن حفظ می شود, ما برای تولید و برداشت عسل طبیعی هنگام تمام شدن شهد گلها در یک منطقه زنبورها را به منطقه ای دیگر کوچ می دهیم. پس بهتر است برای داشتن عسل طبیعی, ارگانیک و بدون واسطه از زنبوردار مورد اعتماد خرید کنید.

گلهای گیاه گون

 

نظرات

پاسخی بگذارید

[bws_google_captcha]