خواص عسل اکالیپتوس برای بدن

خواص عسل اکالیپتوس چیست؟

با خواص عسل اکالیپتوس بیشتر آشنا شویم, اکالیپتوس همانند دیگر انواع عسلها سرشار از خاصیت آنتی اکسیدانی است و در پیشگیری و کمک به درمان سرطان مفید است و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماریها کمک خواهد کرد.

یکی دیگر از خواص عسل اکالیپتوس تاثیر مفید آن به عنوان یک درمان طبیعی برای عفونت های خفیف دستگاه ادراری است. عسل اکالیپتوس برای درمان برونشیت و مالاریا مفید است. این عسل غنی از پینوسمبرین است و در طب سنتی برای درد , سرماخوردگی, سرفه و سردرد استفاده می شود.

خواص تسکین دهنده, ضد میکروب, ضد التهاب و آنتی اکسیدان عسل به درمان سرفه کمک می کند, عسل خلط را از غشاهای مخاطی آزاد می کند, همچنین ماده ای ایمن است درحالیکه برخی داروهای ضد سرفه ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.

برای درمان طبیعی یبوست می توان از عسل اکالیپتوس استفاده کرد. همچنین این عسل مشکلات گوارشی مثل کرم روده و انگل را از بین می برد. برای ورم و زخم مخاطی معده نیز موثر است به این شکل که صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری مصرف گردد. این عسل از گسترش باکتری ها جلوگیری می کند. همچنین برای بهبود زخم و جای بخیه مفید است, بعد از انجام حجامت برای از بین بردن اثر تیغ میتوان با عسل پانسمان کرد.

عسل اکالیپتوس نسبت به بعضی از انواع عسل از قند کمتری برخوردار است, قند خون بالا می تواند باعث تخریب کلاژن در دیواره شریان ها و کاهش انعطاف پذیری آن شود و باعث بروز بیماری های شریانی شود. عسل در مقایسه با شکر قند خون را تا حد کمتری بالا می برد. عسل از لختگی خون جلوگیری می کند, این امر می تواند از پراکسید هیدروژن, آنتی اکسیدان ها یا قندهای موجود در عسل ناشی شده باشد.

خرید عسل طبیعی و خالص

با برخی از خواص عسل اکالیپتوس آشنا شدیم عسل اکالیپتوس ممکن است هنوز برای بعضی اشخاص شناخته شده نباشد,  عسل اکالیپتوس زرد طعم و بویی ملایم دارد و خواص زیادی که تنها برخی از آنها ذکر شد. ما این عسل را بصورت خام و ارگانیک عرضه می کنیم. عسل اکالیپتوس یکی از انواع عسل های طبیعی و خالص از جمله کنار یا سدر, گون, وحشی یا کوهی و چند گیاه است که تیم ما آن را ارائه می دهد.

رنگ, قوام, عطر و طعم عسل بر اساس منبع شهد و عسلک آن متفاوت است. عسل چند گله, عسل تک گله و مخلوط عسل های تک گله .

انواع عسل طرفداران خاص خود را دارد ولی باید به سالم و ارگانیک بودن عسل توجه خاص داشت, و باید عسل را از جایی تهیه کرد که گیاهان آن منطقه از آفت کش ها مصون باشند. جنگلهای پوشیده از اکالیپتوس در جنوب استان فارس نمونه ای از پوشش گیاهی سالم برای تهیه عسلی خالص و سالم است. 

گاهی ممکن است بعضی فروشندگان عسل علاوه بر اینکه به عسل شربت قند اضافه می کنند به بعضی از عسلهای تک گله مانند عسل اکالیپتوس طعم دهنده نیز اضافه کنند و عسلهایی که ادعا می شود تک گله اند فقط حاوی مقدار کمی از آن عسل خالص باشند, بنابراین بهتر است عسل طبیعی و خالص را از زنبورداران و فروشندگان معتبر خریداری کنید. 

عسل تک گله چه نوع عسلی است

با خواص عسل اکالیپتوس تا حدی آشنا شدیم عسل اکالیپتوس یکی از انواع عسل های تک گله است. 

عسل تک گله به عسلی گفته می شود که بخش اعظم شهد مورد استفاده شده در تهیه آن از یک نوع گیاه خاص باشد, این گیاه ممکن است از محصولات کشاورزی کشت شده در آن اطراف باشد یا درختان و گلهای وحشی که بصورت انبوه در آن منطقه وجود دارند گاهی اوقات یک نوع عسل تک گله شامل بیش از ۴۵ درصد یک گونه گل می شود اما گاهی از این هم کمتر است, زنبورها به یک گونه گل وفادار نیستند همچنین آنها برای برخورداری از سلامت بالا به شهدها و گرد ه های مختلف نیاز دارند. عسل ها از نظر مواد تشکیل دهنده و قابلیت شفابخشی شان با یکدیگر فرق دارند. بسیاری ازعسل  درمانگران که بیماریها را با محصولات زنبور عسل درمان می کنند, بعضی از عسلهای خاص را توصیه می کنند. 

بطور کلی بهتر است در مصرف عسلهای تک گل بصورت روزانه زیاده روی نشود. زیاده روی در مصرف عسل اکالیپتوس در بعضی موارد ممکن است موجب افت قند خون شود .با توجه به اینکه این عسل حاوی ترکیباتی خاص مانند سینوئل است مصرف آن در یک وعده به مقدار زیاد ممکن است با خطر مسمومیت همراه باشد.

نگهداری عسل

نور روشن, آنزیم گلوکز اکسیداز را از بین می برد. آنزیم گلوکز اکسیداز موجود در عسل تولید پراکسید هیدروژن را امکان پذیر می سازد. لذا برای حفظ فدرت ضد میکروبی عسل باید آن را در مکانی تاریک یا در ظرف شیشه ای مات یا تیره نگهداری کنید. نگهداری عسل در دمای بالا ممکن است آن را تیره تر کند و طعم قوی تری پیدا کند. زیرا اسیدیته و آنزیم های عسل باعث تغییرات زیر می شود:

  • ۱۳ درصد کاهش در گلوکز
  • ۵/۵ درصد کاهش در فروکتوز 
  • ۶۸ درصد افزایش در مالتوز 
  • افزایش اندکی در ساکاروز 
  • ۱۳ درصد افزایش در قندهای پیچیده تر 
  • ۲۲ درصد افزایش در مواد آنالیز شد

به علت اینکه گلوکز عسل بیش از فروکتوز آن کاهش می یابد, عسل غلیظ اگر در مکانی گرم باشد غلظت آن کاهش می یابد و رقیق تر می شود. رطوبت هوا باعث افزایش جذب آب می شود که آن نیز باعث رقیق تر شدن عسل می شود و موجب می شود عسل کدر و بد بو شود, یک ظرف پلاستیکی بیشتر از یک ظرف سرامیکی یا شیشه ای هوا را از خود عبور می دهد. بنابراین می توان عسل را برای سالها در ظروف شیشه ای و سرامیکی لعاب دار که در غیر قابل نفوذی داشته باشند نگهداری کرد. در مقبره های ۴۰۰۰ ساله مصری کوزه های در بسته حاوی عسل پیدا شده که عسل درون آن در وضعیت خوبی باقی مانده است.

باید توجه داشت که حرارت دادن عسل تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد باعث از بین رفتن آنزیمهای آن می شود و هر چه دما بالاتر رود آنزیمهای بیشتری نابود می شود. پس بهتر است عسل در دمای مناسب نگهداری شود.

READ  فروش عسل خام

نظرات

پاسخی بگذارید

[bws_google_captcha]